Barnkalas Lek Lär Livrustkammaren museum

Barnkalas

Kalaskul för små riddare, prinsar och prinsessor!

Nu kan du fira ditt barns födelsedag med ett kalas utöver det vanliga, utan att behöva bry dig om vare sig tårtbak eller städning. I Livrustkammaren bjuds barnen på fest, lek och äventyr i riktig slottsmiljö. Det blir en dag att minnas länge!

En finklädd kalasvärd hälsar er välkomna till museets vackraste rum – Stensalen, där det blir riddarskola och riddardubbning. Sedan är det dags för fika. Tårta, kakor och saft står framdukat.

Efter det blir det lekar och som avslutning får alla barn med sig en påse med roliga saker och något gott att ta med sig hem.

Bokning

Boka ditt barnkalas här »

Eller ring oss på 08-402 30 30, måndag–fredag kl 9–12.

Kalasfakta

Vad kostar det?

3 000 kr för ett litet kalas (max 12 barn). 
4 000 kr för ett stort kalas (13–18 barn). 
I priset ingår riddarskola, slottslekar, tårta, saft och kalaspåse för barnen och museientré för 3 vuxna.

Vad händer under kalaset?

Sagodrama med slottslekar ingår alltid i våra barnkalas.

Hur länge pågår kalaset?

En timme och 30 minuter plus 15 minuters uppsamlingstid. Vi arrangerar två barnkalas per helgdag; kl 11.45–13.30 och kl 14.45–16.30.

Hur många kan jag bjuda?

Max 12 barn till det lilla kalaset och max 18 barn till det stora (inklusive födelsedagsbarnet). OBS: Max 3 vuxna är välkomna med på kalaset som hjälp och stöd för barnen. Vänligen respektera att antalet vuxna är begränsat och att vi inte tar in några fler vuxna i lokalen. Övriga föräldrar/vuxna hämtar och lämnar sina barn i Livrustkammarens entré.

Hur gamla kan barnen vara?

Vi tror att barnen har mest utbyte av kalaset om de är mellan 5 och 9 år.

Vad serveras under kalaset?

Man kan välja mellan prinsesstårta och kakor eller två bullalternativ; stora kanelbullar/stora vaniljkrämsbullar och två sorters småkakor.

Hur långt i förväg behöver vi boka?

Våra kalas är väldigt populära och tiderna blir snabbt fullbokade. Boka gärna 1–2 månader i förväg för att få den dag och tid som önskas. 

Tips

Låt gärna barnen komma utklädda till prinsar, prinsessor eller riddare!

Inbjudningskort

Behöver du inbjudningskort till kalaset? Livrustkammaren har tagit fram helt egna kort som du kan ladda ner gratis och skriva ut på en vanlig skrivare.

Ladda hem inbjudningskort här