Format: 2019-06-20
T
När:
4 jun
Tid:
Kl 15
Pris:
80 kr

Den indonesiska krisdolken som symbolbärare

I Livrustkammarens samlingar ingår indonesiska krisdolkar som sedan 1906 är deponerade på Etnografiska museet. Den 4 juni finns en unik möjlighet att se några av föremålen, när Världskulturmuseerna bjuder in till en exklusiv visning i Etnografiska museets föremålsmagasin.Tillsammans med Michael Marlow (doktorand vid Åbo Akademi i religionsantropologi, vapensamlare samt instruktör i indonesiska och filippinska kampkonster) avtäcker vi flera lager av dold religiös symbolik hos den indonesiska krisdolken. Genom studium av ett flertal kriser ur våra samlingar belyses hur krisen har utvecklats från ett kampvapen till en rituell förbindelselänk för dess innehavare till såväl anfäder som gudomliga krafter.

Boka plats: https://bit.ly/2VRMeo3

Platserna är begränsade, max 12 personer, så först till kvarn gäller!

Ytterligare information: Visningen kommer att äga rum på Etnografiska museet. Samling i receptionen en kvart innan starttid.
Visningen hålls på svenska.

Mer info Mindre info
E
När:
17 jun
Tid:
Kl 15
Pris:
Fri entré.

NYÖPPNING 17 juni

Måndagen den 17 juni kl 15.00 invigs Livrustkammarens nya permanenta utställning av H.M. Konungen, i närvaro av H.M. Drottningen och kulturminister Amanda Lind.

Tal av Livrustkammarens museichef Malin Grundberg och Maria Jansén, överintendent vid Statens historiska museer.

Välkomna att delta i invigningsceremonin utanför museet på Slottsbacken 3. Därefter öppnas museet för allmänheten och har öppet till kl 21.00. Fri entré.

Mer info Mindre info