Skräddarsydda visningar

Vi skräddarsyr gärna visningar för alla intressen utifrån museets utställningar. Valmöjligheterna är många. Här är några exempel:

Sveriges kungliga historia

I centrum står de svenska kungarna från Gustav Vasa fram till idag. En vandring bland vackra dräkter, praktfulla vagnar och dekorerade vapen - från slagfält och kröningar, bröllop och begravningar.

Kungliga ledarstilar

En kung är en ledare. Gustav Vasa, Gustav II Adolf, Kristina, Karl XII, Gustav III och Karl XIV Johan har alla haft olika sätt att leda människor. Inom en mycket traditionsbunden ram har det ändå funnits utrymme att sätta sin egen prägel och hitta en egen ledarstil. På ett roligt och intresseväckande sätt utforskar vi olika kungliga ledarstilar. Ett utmärkt tillfälle för fortbildning med ett historiskt och annorlunda perspektiv på ”management”. 

Gustav Vasa och hans söner

Gustav Vasa – landsfader eller tyrann? I en tid när svenska nationalstaten tar form strider sönerna om makten – som ett Shakespeare-drama på riktigt!

”Allt om riddaren”

En visning om förgyllda rustningar, svärd och värjor – statussymboler som då ingav prestige och pondus, jämförbara med våra dagars Rolls Royce och Rolexklockor. Vi avslutar visningen med att pröva tyngden i riddarens rustning.