Kalendarium

Format: 2018-12-13
E
När:
13 dec
Tid:
18
Pris:
100 kr

Singelkväll för historienördar: I love you madly

Är du historieintresserad och vill träffa nya människor med samma intressen? Nu har du chansen att lära känna likasinnade under höstens singelkvällar som avslutas med mingel i Stensalen.

De var unga, vackra och kära. De tillhörde samhällseliten och solade sig i glansen från det kungliga hovet. De hade allt, men kunde inte få varandra. 

Köp din biljett på Tickster

De hade makt och inflytande över andra, men kunde inte bestämma över sina egna liv. Vi börjar kvällen med en visning i utställningen I love you madly om den svenske greven Hans Axel von Fersen och hans relation till en av världens mest kända kvinnor, den franska drottningen Marie Antoinette. Därefter fortsätter vi till vackra Stensalen för mingel med ett glas bubbel.

Mer info Mindre info
Bli medlem i Riddarklubben! B
När:
15 dec
Tid:
14
Pris:

Årets Riddare 2018

Utdelning av priset Årets Riddare i Livrustkammaren. Priset går till den medlem som uppträtt extra, extra ridderligt under året. Saft och bulle till alla som deltar.

Varje år utser Riddarklubben en skön riddare eller tapper prinsessa som får den fina utmärkelsen Årets Riddare.

Att vara riddare innebar inte bara att vara med och tävla i tornerspel. En riddare var orädd och skyddade de svaga och även barn. Riddaren var ridderlig och ett föredöme för andra. Idag kan det betyda att vara snäll mot sina kompisar, låta alla som vill vara med och leka, hjälpa till hemma och passa sina syskon. Det finns många sätt att vara ridderlig, det finns inga gränser!
 

Mer info Mindre info