Kalendarium

Format: 2018-07-22
T
När:
27 jul
Tid:
17.30
Pris:
100 kr

Livrustkammaren firar Europride!

Välkommen till Singelkväll för historienördar. Är du historieintresserad och vill träffa nya människor med samma intressen? Nu har du chansen att lära känna likasinnade under vår singelkväll som inleds med en visning av utställningen I love you madly och avslutas med mingel i Stensalen. 

Boka biljett via Tickster

Mer info Mindre info
E
När:
17 nov
Tid:
Pris:

Helt barockt!

Lördagen den 17 november är det dags för årets historiska dansbal i Livrustkammarens regi! Temat är en maskeradbal vid Karl XI:s hov. Det blir därmed tillfälle att stifta närmare bekantskap med den makalösa barocken! 

Inspirationen till årets baltema kommer från det värdskap som drottning Ulrika Eleonora d.ä ordnade den 3 februari 1692 i det gamla slottet Tre Kronors nordvästra torn. Det var en påkostad maskeradbal där de nittio gästerna var utklädda till resenärer från många olika länder, som möttes på ett värdshus. Den nioårige kronprins Karl (XII) var utklädd till moskovit, prinsessan Ulrika Eleonora till dalkulla och Karl XI själv föreställde en holländsk bonde.

Biljetter släpps den 24 augusti!

Danslistan kommer att enligt tidens sed innehålla branles, franska danser och engelska country dances. Balen föregås av tre förberedande dansträffar då man får möjlighet att träna på danserna och lära sig de nödvändigaste figurerna och begreppen. Alla danser kommer också instrueras under balen. Ingen tidigare dansvana krävs.

Branles innebär ringdanser, bland de franska danserna märks 1600-talets stora modedans couranten och i de engelska danserna ingår danser ur John Playfords samlingar - såväl några av de mest kända och populära danserna, som nya bekantskaper!

Mer info Mindre info